sala-multi-retocada.jpg

L'Hospital Sagrat Cor de Martorell duu a terme un estudi, pioner a nivell estatal, que pretén analitzar fins a quin punt l'estimulació multisensorial ajuda a reduir els problemes de conducta (ansietat, agitació, deambulació persistent, entre altres) de persones amb demència, especialment d'aquelles que es troben en les fases moderada i avançada de la malaltia, sense que pateixin efectes secundaris. L'estudi es va iniciar el novembre de 2011 amb 10 pacients i tindrà una durada d'un any (fins al novembre de 2012).
 

Fa uns anys, l'Hospital va inaugurar una nova sala d'estimulació multisensorial pels seus pacients amb l'objectiu principal d'augmentar-ne el benestar i la qualitat de vida. La sala del Sagrat Cor combina elements visuals, com per exemple columnes d'aigua i bombolles, que tenen un efecte relaxant i distractor, amb auditius, tàctils, olfactius, entre altres. A més, disposa d'un aparell d'aromateràpia que escampa l'essència aromàtica per tota la sala, un projector d'imatges relaxants, una cortina de fibra òptica que capta l'atenció de l'usuari i el distreu, així com un llit d'aigua de temperatura regulable amb un altaveu que permet percebre l'estímul auditiu a través de l'aigua.

Potenciar la comunicació no verbal

sala-multi-mini.jpg

L'origen de l'estimulació multisensorial, també coneguda com snoezelen, es remunta als anys 70, quan als Països Baixos es va començar a utilitzar aquesta teràpia amb nens amb greus discapacitats intel·lectuals, com autisme o paràlisi cerebral, per aconseguir l'estimulació de contacte a través dels sentits.

A partir dels anys 90, la teràpia es va començar a aplicar també a persones amb demència. Fins ara, diversos estudis han demostrat que pot reduir els problemes de conducta d'aquests malalts sense generar efectes secundaris com els tractaments farmacològics.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario