esglsia.jpg

L'Hospital Sagrat Cor va celebrar, el 21 d'abril, la Festivitat de Sant Benito Menni, patró de la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús.
 

L'acte es va iniciar amb una eucaristia oficiada per Mn. Esteve i per Mn. Tirado, i la qual va comptar amb la participació de la Coral de Masquefa.

Posteriorment, la sala d'actes va acollir la conferència 'Hospitalidad y vulnerabilidad' del director d'Identitat Hospitalària de Germanes Hospitalàries Província d'Espanya, Alejandro Florit. Així, després d'una introducció de la superiora de l'Hospital Sagrat Cor, Sor Isabel Blázquez, en la qual va destacar la vigència de les paraules de Sant Benito Menni, el director gerent de l'Hospital, el doctor Jesús Ezquerra, va fer una presentació del ponent i es va mostrar molt agraït de poder celebrar novament aquesta efemèride.

superiora.jpg

El director d'Identitat Hospitalària de Germanes Hospitalàries Província d'Espanya va iniciar la seva ponència fent referència al "mal" que fan les frases "motivacionals", ja que hem de ser conscients que no podem amb tot i qüestionar-nos què pretenem, què volem de les nostres vides. 
 

Així mateix, va fer referència al model d'èxit que ens planteja la societat actual, on sembla que les persones riques són les que han arribat al cim de la felicitat, quan no és així. Alejandro Florit va assenyalar que el marc d'identitat de Germanes Hospitalàries planteja un model totalment diferent d'aquest model d'èxit, en primer lloc, perquè "la nostra missió són les persones més vulnerables". Va explicar, també, que el document institucional per a la missió compartida ens demana que apliquem els valors hospitalaris al nostre lloc de treball i ens convida a integrar aquesta hospitalitat a tots els nivells, és a dir, passar de “fer” hospitalitat a “ser” hospitalari/hospitalària. 
 

florit-copia.jpg

Durant la seva intervenció, Florit va posar èmfasi en la necessitat de desenvolupar una sensibilitat cap a les persones vulnerables, ja que -segons va indicar- és la manera que siguem feliços/ces. Sobre el lema de la festivitat de Sant Benito Menni d'enguany, ‘Cuidando-Te, Cuidando-Nos, Cuidando-Me' va explicar que és essencial que assumim que un mateix també és vulnerable, que no es pot arribar a tot. "Situacions, com la pandèmia, ens han ajudat a adornar-nos que som vulnerables i això ens ha fet ser més solidaris, ajudar-nos els uns als altres, ressituar els nostres valors, i és important que, ara que la crisi sanitària sembla que està arribant a la seva fi, no tornem a entrar a la roda de l'èxit a la qual ens empeny la societat i tinguem sempre present aquesta vulnerabilitat", va asseverar el director d'Identitat Hospitalària de Germanes Hospitalàries Província d'Espanya.

 
*foto*Al següent enllaç podreu accedir a un vídeo-resum de la ponència d'Alejandro Florit: https://youtu.be/FcW2ZyrNoQM
 
Com a cloenda de l'acte de celebració de la Festivitat de Sant Benito Menni, els/les assistents van poder gaudir d'un apertitiu commemoratiu a la cafeteria de l'Hospital.