20230105-155132.jpg

Encara que els Reis Mags estan molt enfeinats el dia 5, enguany vam poder recuperar la tradició que es manté des de fa més de trenta anys i l'Hospital Sagrat Cor va ser la primera parada en el seu llarg camí.
 
Així, Melcior, Gaspar i Baltasar, junt amb el patge Viu-Viu, van venir al nostre Centre per tal de repartir il·lusió entre tota la comunitat hospitalària. A l'efemèride tampoc va faltar l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat de regidores i regidors de l'Ajuntament de la ciutat.
 

20230105-155649.jpg

Ses Majestats i el patge Viu-Viu van omplir d'il·lusió una sala d'actes plena de persones usuàries, professionals, familiars, germanes i, sobretot, nens i nenes. A l'escenari els esperava la superiora de l'Hospital Sagrat Cor, sor Isabel Blázquez, qui els va donar la benvinguda i va assenyalar que el seu pas pel Centre “reforça el nostre compromís de seguir oferint una atenció a la persona necessitada plena d'humanitat i ciència”. També els va fer la sol·licitud especial de portar al papa Benet XVI, el funeral del qual se celebrava aquell mateix dia a Roma, un missatge en nom de l'Hospital Sagrat Cor i de la comunitat hospitalària: “Volem agrair-li el bé que ha fet al llarg de tota la seva vida i demanar-li que ens acompanyi sempre”.
 

thumbnail-23-01-09-hhospitalarias-sagrat-cor-reis-mags-pixelat.jpg

A continuació va tenir lloc l'ofrena de la llum, per part d'un nen, i la lectura, de la mà d'una nena, d'un escrit on feia una petició en presència dels Reis Mags: “Que la llum de Jesús ens acompanyi sempre, il·lumini els nostres passos, els nostres dubtes, les nostres pors i que ens apropi al camí de la pau, de la tolerància”. “Que aquesta llum sigui benestar i salut per a tots, per a una societat que aculli i comprengui persones diferents, aquelles més febles… que aquesta llum es faci vida en cadascú de nosaltres i puguem il·luminar el camí de les altres persones”, va demanar.
 

20230105-160610.jpg

Tot seguit, el patge Viu-Viu va agrair les boniques paraules que s'acabaven de pronunciar i es va mostrar molt content de poder tornar a recuperar aquesta visita històrica a l'Hospital Sagrat Cor durant la vigília de Reis, així com les abraçades en moments tan màgics. Després del discurs del patge Viu-Viu, Ses Majestats van recollir els desitjos i repartir bosses de caramels a les persones usuàries i als nens i nenes que es van acostar a saludar-los. Des d'aquí agrair als i les professionals que van acompanyar usuàries i usuaris amb mobilitat reduïda perquè poguessin intercanviar unes paraules amb els Reis Mags.
 

23-01-09-sant-rafael-reis-mags-pixelat-v3.jpg

Des de l'Hospital Sagrat Cor es va muntar una paradeta a l'entrada de la sala d'actes, on es van vendre les polseres solidàries amb el projecte de la Fundació Benito Menni a Yaoundé (Camerun), adreçat a ajudar persones amb malaltia mental sense sostre. Algunes d'aquestes polseres es van donar als representants del Consistori que van acudir aquella tarda a l'Hospital.

 
Una vegada finalitzat l'acte, els Reis Mags van fer una visita a la Unitat de Convalescència i Cures Pal·liatives del Centre arrencant somriures entre tots els i les pacients i, també, professionals.
 

20230105-161037.jpg

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment