3f3a0acb430c4cd8914a5efdbdf0a2ac.jpg

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, l'Hospital Sagrat Cor de Martorell va organitzar, el 7 d'octubre, la IIa edició de la Passejada Cultural a Vilafranca del Penedès, una caminada popular oberta a tothom, que va comptar amb la participació d'usuaris del Centre de Dia que l'Hospital té a l'Alt Penedès. L'objectiu de la iniciativa era la lluitar contra l'estigma que encara pateixen les persones amb un problema de salut mental, a partir de la seva normalització a la societat.

20161007-115356.jpg

La passejada cultural va comptar amb una setantena de participants i, durant el recorregut, es van realitzar diverses activitats liderades pels usuaris, com la lectura de poemes centrats en la vinya o la realització de 35 obres pictòriques relacionades amb la natura, que es van exposar en una enorme figuera que hi havia al final del recorregut. També van elaborar un petit tast gastronòmic i van confeccionar un punt de llibre, que es va regalar a tots els participants.


Montse Marquès i Núria Rosell, terapeuta ocupacional i treballadora social del Centre de Dia, respectivament, consideren “un èxit” aquesta activitat. “Hem comprovat que el fet d'innovar amb diferents activitats culturals ha tingut una molt bona acollida entre els participants, els quals, només finalitzar la caminada, ens han preguntat si organitzaríem una propera edició”, expliquen les organitzadores.

A més dels usuaris i professionals del Centre de Dia de Salut Mental de l'Alt Penedès, també van col·laborar en la caminada el Grup de grallers Boicot i els voluntaris del Grup EVA354

ec9d03c6534540a489a4250c53c77bf3.jpg