foto-fibromialgia.jpg


L'Hospital Sagrat Cor de Martorell va celebrar una nova edició del Monogràfic Teoricopràctic en salut mental. La Jornada, que va tenir lloc el 25 de novembre al Centre Cultural de Martorell, va congregar una seixantena de professionals.

Amb el llema 'Fibromiàlgia: què se'n sap? com es tracta? qui la tracta?' un dels temes que es va abordar a la sessió va ser el tracatament integral d'aquesta malaltia, ja que una atenció especialitzada en fibromiàlgia permetria reduir la despesa en recursos sanitaris utilitzats actualment per al diagnòstic i tractament d'aquesta patologia, així com el consum de psicofàrmacs.

Bona part dels pacients amb fibromiàlgia són tractats amb psicofàrmacs i atesos en unitats de salut mental. De fet, més de la meitat de persones amb aquesta malaltia pateixen trastorns mentals, com depressió o ansietat. “En gran part dels pacients que atenem, la causa dels problemes emocionals que pateixen és el fet de no haver trobat un remei al dolor que tenen”, explica Sonia Serrano, psicòloga del Centre de Salut Mental d'Adults de Martorell. És per això que és essencial l'atenció integral del pacient, ja que si es tracta l'arrel del problema, el seu estat emocional millora. 

En la sessió també es va insistir en la necessitat de comptar amb un equip mèdic especialitzat en aquesta patologia per poder oferir una atenció integral, destinada a millorar la qualitat de vida del pacient. A Catalunya només hi ha 5 unitats específiques per al tractament d'aquest trastorn.