L'Hospital Sagrat Cor de Martorell serà el primer centre sanitari a Espanya que implantarà, la propera tardor, un nou sistema de prevenció d'agressions, amb la finalitat de millorar la protecció del treballador i la seguretat del pacient. Així, el Centre dotarà al personal assistencial d'un dispositiu que agilitarà la comunicació entre ells, facilitant l'execució dels protocols d'actuació com a mecanisme correctiu.

Es tracta del Sistema De Protecció Sanitària (SDPS) d'Indigo Grup, una aplicació multifuncional que ofereix majors utilitats que les solucions per a la prevenció d'agressions que existeixen actualment als centres sanitaris. Entre algunes de les característiques principals d'aquest dispositiu es troben la integració de diversos sistemes de comunicació en un únic suport, la localització de l'emergència amb una precisió d'un metre o la bidireccionalidad, ja que pot ser tant emissor com a receptor de l'avís.

20170901-101550-1504280763725-resized.jpg

 

Compromís de l'Hospital amb la seguretat

L'Hospital Sagrat Cor de Martorell va crear en 2014 un observatori de violència en l'àmbit assistencial, que s'encarrega d'emetre recomanacions per prevenir els episodis d'agressions que es poden produir cap als professionals sanitaris.

Així mateix, des del Comitè de Seguretat i Salut del Centre s'analitzen les situacions produïdes i s'ofereix formació als treballadors per manejar adequadament els principals riscos.

Segons les dades recollides per l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), el nombre d'agressions a metges a Espanya va augmentar un 37 % el 2016 respecte l'any anterior, arribant a les 495 agressions. En el cas del personal d'infermeria, un 33 % d'aquests professionals ha sofert una agressió física o verbal en l'últim any.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario