exposicio-igualada-dins.jpg

L'Hospital Sagrat Cor presenta aquest dies a Igualada una exposició itinerant amb motiu del 50è aniversari de l'Entitat. La mostra es pot visitar a l'Espai Cívic de la ciutat en horari de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i de 15 a 22 h i els dissabtes de 9 a 14 h i de 16 a 21 h, fins al 31 de gener de 2014.

L'acte d'inauguració, que va tenir lloc a l'Espai Cívic, va estar presidit per Fermí Capdevila, regidor de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament d'Igualada, i pel Dr. José Antonio Larraz, director mèdic de l'Hospital Sagrat Cor. Així mateix, va comptar amb la presència de nombrosos usuaris i familiars del Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ) de l'Anoia.

Segons Joan Beumala, psicòleg clínic del CSMIJ de l'Anoia, la relació entre l'Hospital Sagrat Cor i la comarca de l'Anoia es remunta al naixement del Centre Sanitari ara fa 50 anys. “Així, l'Hospital era i segueix sent en l'actualitat la unitat de referència de les urgències psiquiàtriques, hospitalització d'aguts, subaguts, mitjana i llarga estada del territori”, explica.

Pel que fa a la població infantojuvenil amb problemes de salut mental, a partir de l'any 1992, era atesa a l'Hospital Sagrat Cor. “Tres anys més tard es va fer un pas endavant per millorar el servei prestat a aquest col·lectiu i professionals del centre de Martorell ens desplaçàvem fins a l'Hospital d'Igualada per atendre els pacients”, afirma el Dr. Beumala. Però no va ser fins l'any 2005 quan es va constituir el Centre de Salut Mental Infantojuvenil (CSMIJ) de l'Anoia. Aquest fet, segons  l'especialista, marca un punt d'inflexió, ja que es dota el centre amb uns recursos que possibiliten, d'una banda, l'atenció als infants i adolescents i, de l'altra, dur terme un treball en xarxa “imprescindible” per a l'assistència de determinats casos.

Sobre l'exposició itinerant d'Igualada
L'exposició està composta per 13 plafons, que recullen un resum de la història i el present de l'Hospital Sagrat Cor i dels serveis d'hospitalització en salut mental que posa a disposició de la comarca de l'Anoia i, d'altra banda, de l'activitat que realitza el CSMIJ de l'Anoia.

La mostra s'ha traslladat a tots aquells territoris de referència a nivell assistencial de l'Hospital Sagrat Cor. Així, Igualada és l'últim destí de l'exposició itinerant abans de retornar al seu lloc d'origen, a Martorell.