imatge6.jpg

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2021, el Servei de Salut Mental de l'Alt Penedès, gestionat per l'Hospital Sagrat Cor, celebra el segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu", després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia de Covid-19. En concret, aquest migdia s'ha fet entrega dels premis en un acte al Museu del Vi de Catalunya, el Vinseum, a Vilafranca del Penedès.

L'objectiu d'aquest concurs és fomentar la creativitat, l'expressió escrita i l'apoderament en autoestima, autonomia i superació dels usuaris de salut mental. Aquesta segona edició ha comptat amb 24 participants, 15 en prosa i 9 en poesia, de serveis de salut mental de tot Catalunya, un nombre inferior al de la primera edició però amb uns relats més marcats per l'emoció. “Els escrits presentats tenen una qualitat narrativa pròpia, vivencial, directe i emocional”, explica Xevi Franquesa, tècnic especialista del Centre de Dia de l'Alt Penedès. “Són reflex de fortaleses personals de perseverança, esperança, optimisme i valentia, després del període d'aïllament que ha comportat la pandèmia”.

En aquest II concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu", els premiats en poesia han estat: Cuques de Llum (1r premi), Anna Pintado Buixadé per La tristor (2n premi) i Ariadna Atienza López per Sempre hi ha una finestra (3r premi). Els guardons en prosa s'han entregat a: Sara Vallès Solé per Gràcies Maria (1r premi), Marc Ribas Teodoro per Un dia vaig ser nen (2n premi) i Jordi Gonell Barceló per Camisa canviada (3r premi). Els accèssits prosa han estat per: Verónica Valenciano Canales per Angustia (1r accèssit), Mª Teresa (Mayte) Fernández Tudela per El dolor del dol en temps de COVID (2n accèssit) i Joan Ramírez per La meva tràgica historia (3r accèssit).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario