foto-de-lexposicio.jpg

Usuaris del Centre de Dia de Salut Mental de l'Alt Penedès han pogut plasmar els seus sentiments i emocions en un conjunt d'obres que s'exposen del 5 al 24 d'octubre a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.
 

L'exhibició, que s'emmarca en els actes organitzats pel Centre de Dia al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, porta per títol “Expressió d'emocions i sentiments en l'art i la literatura” i integra un conjunt de 21 obres pictòriques i 11 literàries. Aquesta mostra és fruït del treball desenvolupat per 21 persones amb problemes de salut mental, que han participat a les activitats rehabilitadores Art Teràpia i Relats de Recuperació, dutes a terme pel Centre de Dia de Salut Mental de l'Alt Penedès.

Pel que fa al vessant artístic de la teràpia, destaca el projecte “Portes Obertes”, on es va treballar l'emoció i el sentiment des de l'observació d'un objecte quotidià i que s'acostuma a utilitzar: les portes. “Es va demanar als usuaris que escollissin una porta d'una casa de Vilafranca que els despertés emocions poc positives i se'ls va plantejar que intentessin canviar el seu estat personal a través del color, a partir de manipular la fotografia”, expliquen Xevi Franquesa, tècnic especialista del Centre de Dia, i  Núria Rosell, treballadora social del Centre de Dia i de l'Hospital de Dia de l'Alt Penedès. “Seguidament, se'ls va proposar que imaginessin allò que els agradaria trobar a l'interior d'aquesta porta que els transmetés tranquil·litat i que ho plasmessin amb l'ús del color”, afegeixen.

Des del vessant literari es va dur a terme el projecte “Relats de Recuperació: emocions i sentiments”, en el qual els usuaris van escriure les seves experiències personals amb la malaltia mental, a fi d'oferir esperança e inspiració a altres que estan passant per experiències similars i, al mateix temps, celebrar l'avenç aconseguit a nivell individual.

També en el marc de les activitats organitzades amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el Centre de Dia de Salut Mental de l'Alt Penedès va organitzar el 7 d'octubre una caminada cultural pels voltants de Vilafranca, amb la col·laboració dels Voluntaris del projecte EVA 354.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario