La inauguració de l’espai de silenci/interconfessional de l’Hospital Sagrat Cor, ubicat a l’edifici social del Centre i en funcionament des del passat mes de setembre, va tenir lloc el 21 de novembre en un acte que es va fer coincidir amb el 24è aniversari de la canonització de Sant Benito Menni.
Roberto Narvaiz, coordinador del Servei d’Atenció Espiritual i Religiosa de l’Hospital, i ideòleg d’aquesta iniciativa, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a les persones assistents i va explicar que la creació d’aquest espai de silenci/interconfessional respon a la necessitat de donar resposta a dues realitats necessàries de la comunitat hospitalària, a través d’un exercici d’hospitalitat, acollint i possibilitant la pluralitat de creences. Pel que fa al silenci, va fer referència al seu benefici com a camí cap a la interioritat i on s’experimenta una energia capaç de convertir-se en font de salut.
A continuació, la superiora de l’Hospital Sagrat Cor, Sor Isabel Blázquez, va destacar que el Centre és pioner en la creació d’aquest espai pel que fa a tota la Congregació de Germanes Hospitalàries. “Aquest espai és el millor homenatge que podem oferir a Sant Benito Menni, ja que està obert a qualsevol persona, sense distinció de raça, religió, ideologia o classe social”, va assenyalar.
Com a representant del Consell de Direcció del Centre, el director mèdic, el doctor Carles Franquelo, va valorar l’esforç que ha suposat el fet de poder crear l’espai de silenci/interconfessional, el qual s’adreça a la comunitat hospitalària (germanes, personal col·laborador, pacients, famílies i voluntariat). El Dr. Franquelo va posar l’accent en la seva utilitat com a lloc per a reflexionar, per connectar-se amb un mateix i el qual està estretament relacionat amb un dels valors de la Institució: l’acollida alliberadora.
L’acte també va acollir la lectura de textos de quatre tradicions religioses al voltant del silenci: el cristianisme, de la mà de mossèn Esteve; el judaisme, de Sor Pilar Urra; el budisme, d’Angel Rodrigo, i l’islam, per part de Laila Khoulati.
Seguidament, Sor Pilar Urra va encendre una espelma, com a símbol interconfessional que representa la llum, l’esperança que tots i totes necessitem al llarg de la nostra vida.
Finalment, es va realitzar un minut de silenci i Roberto Narvaiz va animar tothom a utilitzar aquest espai i a omplir-lo de vida.