210612-encuentro-voluntarios.png

Voluntaris i voluntàries de l'Hospital Sagrat Cor van assistir a la II Trobada Nacional de Voluntariat Hospitalari, que va tenir lloc el passat 12 de juny i el tema central de la qual va ser la vulnerabilitat. Iván Pérez Carrasco, coordinador de Pastoral -AER de Benito Menni CASM (Sant Boi de Llobregat), va oferir la ponència principal de l'esdeveniment amb el títol de ‘La vulnerabilitat com a revolució en una societat pal·liativa', en la qual va destacar la necessitat de transformar la concepció actual d'una societat on no hi ha espai per al dolor, la tristesa o el fracàs. 
 

La jornada també va incloure una Taula de Bones Pràctiques, oberta per Antonio Molina, coordinador nacional de Voluntariat, qui va explicar el procés iniciat fa dos anys per a l'elaboració d'un Manual de Bones Pràctiques de Voluntariat Hospitalari. A continuació, es van presentar quatre experiències de bones pràctiques de centres de Germanes Hospitalàries a Espanya durant la pandèmia.

“Després de gairebé un any i mig, vam poder formar part d'una trobada molt especial, que va congregar un centenar de persones per abordar una qüestió tan important com és el voluntariat hospitalari”, explica Glòria López, qui va participar a la trobada com a coordinadora de Voluntariat de l'Hospital Sagrat Cor. “Durant la pandèmia el voluntariat ha demostrat la seva resiliència i ha seguit vetllant pel benestar dels usuaris des de la distància, per exemple, en el cas de l'Hospital Sagrat Cor, mantenint el contacte a través de videotrucades”, assegura. “Esperem que, ben aviat, puguem recuperar la presencialitat, tan necessària en aquest àmbit de treball”.

Sor Matilde Porras, superiora provincial, i Alberto Martín, director gerent de la Institució a Espanya, van ser els encarregats d'inaugurar la trobada, agraint a tots els voluntaris i voluntàries la seva tasca i compromís amb el projecte hospitalari.