El XV Curs d'Actualització en Psicogeriatria, celebrat el 18 de març en format on-line, va superar les expectatives, assolint gairebé 200 assistents, la xifra més alta de totes les edicions.
La sessió monogràfica, que es va iniciar a les 9.30 h i va finalitzar sobre les 18 h, va abordar la demència frontotemporal. "Vam triar aquesta temàtica perquè es tracta d'una demència que cursa amb molts problemes de conducta i que, sobretot a les fases inicials, es confon amb malalties psiquiàtriques", explica el doctor Manel Sánchez, sotsdirector mèdic de l'Hospital Sagrat Cor i coordinador del Curs d'Actualització en Psicogeriatria. "Per això, davant la necessitat de realitzar un bon diagnòstic diferencial, el curs té l'objectiu d'aprofundir en el coneixement de la demència frontotemporal des de diferents perspectives".
El doctor Juan Carlos Cejudo, neuropsicòleg de la Unitat de Demències de l'Hospital Sagrat Cor i un dels ponents del curs, indica que la demència frontotemporal és la segona malaltia neurodegenerativa més prevalent, la qual té un gran impacte social, ja que les persones que la pateixen acostumen a ser joves, moltes d'elles, en edat laboral.
Durant l'acte es va fer un recorregut per la història d'aquesta demència, pel diagnòstic precoç i diferencial a partir de biomarcadors d'imatge, per la genètica, així com per la semiologia psiquiàtrica versus l'orgànica. A continuació, de la mà del Dr. Cejudo, es va dur a terme una valoració pràctica de casos clínics, la qual va servir per aprofundir en les presentacions clíniques motores, que són les menys freqüents i, per tant, les més difícils de diagnosticar.