El passat 27 de setembre va tenir lloc al saló d'actes del Hospital Sagrat Cor de Martorell l'homenatge al Dr. Paco Burgos, que va morir sobtadament el gener del 2013.

pena-acte-homenatge.jpg

L'acte, organitzat per la direcció de l'Hospital i l'àrea infantojuvenil i amb la col·laboració del CSMA de Martorell i de la Fundació Nou Barris, va ser espontani i emotiu. Un acte on les paraules, vídeos, el repàs a la seva trajectòria professional o, simplement, la presència del companys, van ajudar a dibuixar un retrat de la figura del Dr. Burgos durant el transcurs de l'homenatge.
 

La implicació de la Institució va estar molt marcada tant a l'inici com a la cloenda de l'acte, on, des de gerència i des de direcció mèdica respectivament, es va coincidir en ressaltar i agrair la tasca duta a terme pel Dr. Burgos durant les seves dues etapes a l'hospital: primer, com a psiquiatra al CSMA i, després, com a coordinador de l'àrea infantojuvenil.

larraz-acte-homenatge.jpg

El Sr. Peña va destacar tot el recorregut professional del Dr. Burgos dins la Institució i el Dr. Larraz, la seva gran capacitat innovadora i creativa. Ambdós van remarcar la sort d'haver pogut treballar amb un professional de la seva talla i van relatar la il·lusió que va posar en la posada en marxa de l'HDA.


D'altra banda, els companys de l'àrea van voler destacar la seva proximitat tant amb l'equip com amb els pacients, la capacitat de contagiar el seu optimisme i engrescar els altres en projectes nous i el respecte per aquells que no pensaven com ell.

acte-homenatge-doctor-burgos.jpg

La Sra. Sílvia Tolchinsky, antiga companya nostre en el CSMIJ de Molins i amiga del Dr. Burgos, en nom de l'HDA, va presentar la darrera sessió clínica en la qual va participar el Dr. Burgos com a homenatge al seu saber professional.
 

Des de Nou Barris, la Sra. Graciela Essebag va parlar del Dr. Burgos com un estimat company i col·lega i va destacar el seu interès per la clínica del desemparament en nens tutelats per l'administració, tema en què havien treballat plegats.

boatas-acte-homenatge_copy2.jpg

Entranyable va ser la participació del Dr. Boatas, que va voler relatar la seva etapa al CSMA, destacant tant els moments viscut en l'àmbit professional com els records personals derivats de les converses compartides amb ell.
 

Per últim, els companys d'Igualada, amb la col·laboració de la professora de suport de l'HDA, van fer un muntatge audiovisual on cadascun del participants explicava què va significar per ells la relació amb el Dr. Burgos tant a nivell professional com personal. Aquest va esdevenir un dels moments més emotius dins l'acte d'homenatge.

Voldria acabar amb les últimes paraules del vídeo, escrites per Soledad Bertran, professora de l'HDA.

Rosa Almiñana, coordinadora de l'àrea infantojuvenil.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario