we1.jpg

L'Hospital Sagrat Cor ha organitzat en el Berguedà, juntament amb Activament, ASFAM, Grup Horitzó, OTL i el Consell Comarcal, la quarta edició del projecte “Parelles Artístiques”, una experiència creativa per la salut mental que consisteix en la creació i la posterior exposició de les obres realitzades per parelles artístiques formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental.

L'objectiu de la iniciativa, que va néixer en 2006 a Osona, és trencar estigmes contra la salut mental. En el conjunt de Catalunya, participen 8 comarques amb un total de 196 artistes, que han creat durant els últims mesos un total de 99 obres per parelles o per grups. En el Berguedà, comarca adherida al projecte des de fa 4 edicions, han participat 23 parelles artístiques, la xifra més elevada de Catalunya.

we4.png

La inauguració de l'exposició, la qual serà itinerant per la comarca, va tenir lloc el passat 16 de gener a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, a Berga, amb més de mig centenar d'assistents. Aquesta primera mostra estarà fins al 29 de gener. Seguidament, del 30 de gener al 28 de febrer, les obres es traslladaran a la Biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig i, finalment, del 2 al 29 de març, a la Biblioteca de Gironella.

we5.jpg

L'esdeveniment va comptar amb la presència de Josep Tristany, coordinador de l'Àrea de Rehabilitació hospitalària i comunitària de l'Hospital Sagrat Cor, el qual es va mostrar molt satisfet de poder participar. "El paper dels professionals de la salut mental és fer l'acompanyament perquè una persona pugui realitzar el seu projecte de vida i, en aquest sentit, des de l'Hospital Sagrat Cor hem considerat molt adequat col·laborar en l'organització d'aquest projecte", va manifestar Tristany, qui va afegir que "l'exposició és la presentació pública de les obres i la culminació del treball realitzat, però es valora sobretot el procés creatiu que viu cadascuna de les parelles".

we2.png

“Parelles Artístiques", experiències creatives per la salut mental, és un projecte que es realitza des de l'any 2006 a Osonament, entitat sense ànim de lucre que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental i addiccions a la comarca d'Osona. Els darrers anys, per arribar a un conjunt més gran de la societat i unir esforços al voltant de la lluita contra l'estigma en la salut mental, participen altres serveis de salut mental de Catalunya.

Més informació aquí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario