acte-clausura-50-aniversari-sagrat-cor-dins.jpg

L'Hospital Sagrat Cor de Martorell va congregar, el passat 30 de maig, més de 200 persones, entre Germanes, professionals, usuaris, familiars i destacades personalitats de l'àmbit polític, com el conseller de Salut, Boi Ruiz, i l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, a la clausura dels actes de celebració del seu 50 aniversari.


Durant el seu mig segle de vida, el Centre ha estat pioner en diversos aspectes, com la creació de la primera Unitat de Patologia Dual a tot l'Estat, o la seva especialització, des de la seva fundació, en Psiquiatria Geriàtrica. En l'actualitat, l'Hospital Sagrat Cor és un centre de referència en l'àmbit de la salut mental a Catalunya i disposa d'una important línia de servei relacionada amb l'àmbit sociosanitari.

José Maria Peña, gerent de l'Hospital Sagrat Cor, va fer referència als actes per commemorar el 50 aniversari de l'Entitat, dels quals ha dit que han servit per donar a la població l'oportunitat de conèixer la història del Centre i d'avançar en la normalització de la malaltia mental. A més, va fer un reconeixement a usuaris, familiars i, especialment, professionals que han treballat per al desenvolupament del Centre i ha posat en valor el seu esforç per oferir, en tot moment, una atenció sanitària de màxima qualitat.

A continuació, la Superiora Provincial de la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, Sor Teresa Íñiguez, va recordar l'aposta que es va fer per la dignificació de l'atenció a la malaltia mental. Així mateix, la Superiora es va referir als canvis i transformacions que s'han dut a terme a l'Hospital Sagrat Cor per actualitzar la missió hospitalària i ha volgut fer un agraïment als qui van fer possible aquest procés. Per acabar, Sor Teresa va destacar que el compromís de la congregació amb les persones que pateixen malaltia mental continua vigent a l'actualitat.

Més tard, l'alcalde de Martorell ses va referir a la forta vinculació del Centre amb el territori i va subratllar la tasca desenvolupada per les Germanes i els professionals de l'Entitat.

Per la seva banda, el conseller de Salut va destacar la contribució de l'Hospital Sagrat Cor en els canvis de l'àmbit de la salut mental, és a dir, en el paper que ha dut a terme el Centre per poder oferir una atenció psiquiàtrica oberta. A més, Boi Ruiz va parlar dels esforços que han fet professionals i institucions per poder seguir protegint les persones més febles, també en temps de crisi. Finalment, va agrair la tasca de les Germanes Hospitalàries a la sanitat catalana.

En el marc de l'acte es va presentar el llibre “Hospital Sagrat Cor, 50 anys d'Hospitalitat” que el Centre ha elaborat amb motiu del seu 50 aniversari i en el qual es recullen, tant a nivell de text com d'imatges, els moments més destacats de la seva trajectòria vital. El llibre es va exposar als assistents en format digital i es va indicar que, el pròxim 27 d'abril, es disposarà de la versió impresa.

Seguidament, Pascual Piles Ferrando, germà de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, va dictar la ponència “Sentit de la presència de les institucions sanitàries d'església en la societat actual i futura”. Posteriorment, es va celebrar l'Eucaristia d'acció de gràcies, presidida per Agustí Cortés i Soriano, bisbe de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario