entrega-sello-excelencia-efqm-400.jpg

L'Hospital Sagrat Cor de Martorell ha estat distingit amb el Segell d'Excel·lència Europea 400+, reconeixement amb el qual es demostra el compromís de l'Organització amb l'excel·lència. El lliurament del guardó va tenir lloc el 24 d'abril en el saló d'actes del Centre, en el marc de la celebració de la Festivitat de Sant Benito Menni.

acto-entrega-sello-excelencia-efqm-400.jpg

L'acte va comptar amb la presència destacada de l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i del gerent de l'àmbit metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona, Joan Puigdollers Fargas.
 

L'Hospital Sagrat Cor de Martorell va aconseguir aquesta distinció internacional, que concedeix el Club Excel·lència en Gestió (CEG), després de superar amb èxit l'avaluació realitzada per AENOR el passat mes de gener. Amb una puntuació global d'entre 401-450 punts EFQM, l'informe d'avaluació assenyala, entre altres punts forts, "l'atenció integral que ofereix l'Hospital, tenint en compte la persona en totes les seves dimensions (física, psíquica, social i espiritual) i amb qualitat de servei", així com amb "una gran qualitat humana en el tracte" i "una alta qualificació professional i eficiència".

La Superiora de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, Sor María Luisa González, i el gerent de l'Entitat, José María Peña, van ser els encarregats de recollir la certificació lliurada per Susana Fábregas, directora de Reconeixement i Avaluadors del CEG, i Eva Subirà, directora d'AENOR a Catalunya.

La Superiora de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, en la seva dissertació, va entroncar aquest reconeixement amb la identitat i filosofia de Sant Benito Menni.

Per la seva banda, el gerent del Centre va agrair als treballadors i col·laboradors de l'Hospital la seva implicació i esforç diari, "sense els quals no hagués estat possible aconseguir una distinció que certifica i reconeix una fita important en la ruta de la Institució cap a l'excel·lència".

A continuació, el director mèdic i coordinador de qualitat de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, el doctor Carlos Franquelo, va aprofundir en el camí seguit per l'Entitat per aconseguir aquest reconeixement internacional d'excel·lència i va destacar l'impacte positiu que suposarà per als pacients de l'Hospital.

A banda de l'excel·lència en l'atenció i a nivell de les competències dels professionals, l'informe destaca diferents bones pràctiques de l'Hospital, amb el propòsit d'aconseguir la sostenibilitat en els seus diferents camps d'actuació. Entre aquestes es troben la flexibilitat i adaptabilitat en la gestió d'acord a les noves demandes, l'acompanyament del client en la gestió dels projectes i la utilització de la metodologia Lean per a la millora dels processos en la gestió del canvi.

Tot això posa de relleu l'avenç de l'Entitat d'acord amb l'enfocament del seu pla estratègic 2014-2017, basat en l'adaptació a la situació conjuntural millorant el posicionament de la Institució, promovent la implicació dels professionals i potenciant l'orientació a resultats en salut.