El mig segle d'història de la Institució, així com l'evolució de l'atenció psiquiàtrica al llarg d'aquest temps han estat els eixos centrals de la inauguració dels actes de celebració del 50è aniversari de l'Hospital Sagrat Cor, que ha tingut lloc avui al mateix Hospital. L'acte inaugural ha comptat amb la presència de l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, i del director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, juntament amb la Vicària General de les Germanes Hospitalàries, Sor Asunción Ríopedre.

La difusió d'un concepte de la psiquiatria i la malaltia mental obert i innovador, que entén l'hospitalització com un moment puntual de l'evolució del pacient, així com l'aposta per una arquitectura moderna, allunyada de l'estructura clàssica dels manicomis de mitjan segle XX, van marcar els inicis de l'Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries ara fa 50 anys.

inauguracio-50e-aniversari.jpg


Inaugurat el 28 d'abril de 1963, l'Hospital Sagrat Cor s'ha convertit en una Institució de referència en l'àmbit de la salut mental a Catalunya. Entre d'altres fites històriques del Centre, destaca el desenvolupament de l'atenció al pacient psicogeriàtric des de finals dels anys 60, que es va potenciar amb la integració de l'atenció sociosanitària a partir dels 90. També va ser pioner amb la creació de la primera Unitat de Patologia Dual a Espanya l'any 2001. En l'actualitat, és un complex assistencial que dóna servei públic al ciutadà a través de l'Hospital mateix i de 17 dispositius comunitaris, repartits per les comarques de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Baix Llobregat i el Berguedà.

Durant l'acte, els professionals de l'Hospital Sagrat Cor han fet un repàs a la història i a les principals fites de l'Entitat al llarg d'aquest anys. A la inauguració de l'aniversari també hi han estat presents experts convidats que han aportat la seva visió sobre l'evolució de la psiquiatria i les institucions psiquiàtriques, com són Germán Berrios, professor emèrit d'Epistemologia de la Psiquiatria de la Universitat de Cambridge (Gran Bretanya); José Guimón, catedràtic de Psiquiatria de la Universitat del País Basc, i Manuel Gómez, catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València i coordinador de l'Estratègia Espanyola de Salut Mental.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario