Més de 700 persones han participat avui a la 1a Cursa i Marxa Solidàries de Martorell, organitzada per l'Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries, en col·laboració amb l'Ajuntament de Martorell. Amb el lema “Entre tots per la salut mental”, aquesta iniciativa, emmarcada dins del conjunt d'activitats programades amb motiu del 50è aniversari de l'Hospital, s'ha celebrat amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre la problemàtica de les malalties mentals i reivindicar els drets i la dignitat de les persones que les pateixen.

Esther Peirotén, membre del comitè organitzador de l'acte esportiu i infermera de l'Hospital Sagrat Cor, s'ha mostrat molt contenta amb l'”excel·lent” acollida que ha tingut la iniciativa entre els ciutadans: “Avui, Martorell, s'ha convertit en el municipi de referència en la lluita contra els estigmes que les persones amb problemes de salut mental pateixen des de fa segles”. “Organitzar un acte d'aquestes característiques ha requerit molt d'esforç, estem molt agraïts a totes les persones, entitats, institucions i empreses que s'han implicat en l'organització d'aquesta 1a Cursa i Marxa Solidàries, que esperem tornar a repetir l'any que ve”, ha afegit.

La cursa ha esgotat totes les places, amb 500 participants, i la marxa ha comptat amb més de 200 inscrits. El recorregut ha estat de 10 i 7,6 quilòmetres, respectivament, amb sortida i arribada al mateix recinte hospitalari. Els guanyadors de la cursa en categoria absoluta masculí han estat Nacho Cáceres i Roger Roca, que han arribat junts a la meta. En categoria absoluta femení, la guanyadora ha estat Degitu Gebesa. Pel que fa a la marxa, els guanyadors han estat Manel Garcia (categoria absoluta masculí) i Albertina Benavente (categoria absoluta femení).

Per a José Antonio Larraz, director mèdic del complex hospitalari, aquesta jornada ha simbolitzat “l'obertura del Centre a la societat”. “A través d'aquest acte –explica- hem volgut mostrar que estar afectat per un problema de salut mental no significa tancament i marginació, sinó “tractament, apertura i normalització social”. La recaptació de les inscripcions es destinarà íntegrament a la Fundació Benito Menni, promoguda per Germanes Hospitalàries amb l'objectiu de garantir el dret a la salut mental en països subdesenvolupats.

Abans del lliurament de premis, José María Peña, gerent de l'Hospital Sagrat Cor, ha entregat una placa commemorativa de la 1a Cursa i Marxa Solidàries a Sor María Jesús Echeverría, Superiora del Centre, com a mostra d'agraïment a l'esforç i el suport que la Congregació de Germanes Hospitalàries ha donat al complex hospitalari al llarg dels seus 50 anys d'història.

L'Hospital Sagrat Cor ha aprofitat l'esdeveniment per fer una jornada de portes obertes a les instal·lacions del Centre. A més, durant la celebració, els assistents han pogut penjar al “Mur dels estigmes” tots aquells estigmes contra els quals cal lluitar. Així mateix, tots els corredors han participat en un sorteig especial de material esportiu de qualitat, dos caps de setmana en un hotel de Lleida i altres productes. La festa ha finalitzat amb una “espicha” amb carn i sidra entre tots els participants. 

A continuació, us anotem els enllaços per accedir als vídeos i fotografies de la jornada esportiva, realitzades per La Bolsa del Corredor – Blog de Running del diari SPORT:

– Vídeos de la sortida i arribada de la 1a Cursa i Marxa Solidàries de Martorell

– Fotografies:

Per consultar el llistat de guanyadors de la cursa, cliqueu aquí.

1a-cursa-solidaria-de-martorell.jpg

1a-marxa-solidaria-de-martorell.jpg

ambient-1a-cursa-i-marxa-solidaries-de-martorell.jpg

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos requeridos están marcados *

Publicar comentario