captura-de-pantalla-2021-07-06-a-las-21.47.35.jpg

Claudia Avella, psiquiatra del CSMIJ de Martorell de l'Hospital Sagrat Cor, és la segona autora d'un estudi epidemiològic que estableix una relació entre els símptomes de trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) i trastorns de l'espectre autista (TEA) detectats entre població infantil europea, i el paracetamol (acetaminofén) que les seves mares van indicar haver pres durant l'embaràs.


Amb el títol de Prenatal and postnatal exposure to acetaminophen in relation to autism spectrum and attention-deficit and hyperactivity symptoms in childhood: Meta-analysis in six European population-based cohortsaquesta investigació es va publicar a finals del passat mes de maig a la prestigiosa revista European Journal of Epidemiology.

En total, es va analitzar a 73.881 nenes i nens de sis cohorts europees dels quals es disposava de dades sobre l'exposició prenatal i/o posnatal al paracetamol i d'almenys un resultat sobre símptomes de TEA o TDAH, i covariables principals. Depenent de la cohort, entre el 14% i el 56% de les mares d'aquests nens i nenes van informar que havien pres paracetamol mentre estaven embarassades. 
 
Els resultats revelen que els nens i nenes que havien estat exposats al paracetamol abans de néixer mostraven una major probabilitat de desenvolupar posteriorment símptomes de trastorns de l'espectre autista i trastorns per dèficit d'atenció que els no exposats (un 19% i un 21% més, respectivament). 
 
Aquest estudi en el qual ha participat la col·laboradora de l'Hospital Sagrat Cor ha estat liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre impulsat per la Fundació "la Caixa".

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment