El dimecres 20 de març, al pavelló municipal de Martorell, es va disputar un partit de futbol sala entre un equip format per persones usuàries de l’Hospital Sagrat Cor que participen en el programa d’activitat física dirigit per Sport2live i el del Club Social Punt de Trobada. L’objectiu de l’activitat era que els participants visquessin l’experiència de la competició per tal d’augmentar la seva motivació, l’autoconfiança i la cohesió grupal.
“La idea va sorgir al desembre, quan es va crear l’equip de futbol sala, i va tenir una gran acceptació”, comenta Jesús Lago, entrenador de Sport2live, que destaca com es va fixar que aquest partit seria l’objectiu per treballar durant el segon trimestre del curs. “Vam buscar un equip extern a l’Hospital i vam trobar l’equip del Club Social Punt de Trobada, que van estar encantats de participar en aquest esdeveniment”.
L’equip de l’Hospital Sagrat Cor va estar format per deu jugadors que estan inscrits a l’equip de futbol sala del Centre i que entrenen cada setmana. També es van penjar cartells a les diferents unitats (RH1, RH2, RH4, RH5 i subaguts) perquè s’hi pogués apuntar tothom qui ho volgués com a públic. A més dels participants en el partit, l’activitat també va congregar prop de quaranta assistents a les grades, persones usuàries de totes les unitats que fan l’activitat de Sport2live.
“La resposta a l’activitat va superar les nostres expectatives”, afegeix Jesús Lago, que també apunta com els participants van augmentar la seva confiança en veure que van ser capaços de competir a un gran nivell contra un equip que ja feia uns quants anys que s’entrenava. “Un altre aspecte important és que el sentiment de grup en va sortir reforçat, i en tot moment van mostrar una actitud d’esportivitat i ajuda entre els companys”, continua explicant l’entrenador de Sport2live, que remarca que aquesta satisfacció també es va mostrar entre les persones usuàries que van assistir al partit com a públic.
I és que la participació del públic tampoc no va ser merament com a espectadors, sinó que també van dur a terme una activitat. La terapeuta Sandra Núñez va ser l’encarregada de dirigir l’elaboració de pancartes, juntament amb les persones usuàries de les unitats RH4 i RH5. “L’objectiu també era crear un clima festiu en el qual tant els jugadors com el públic se sentissin partícips de l’activitat”.
També s’ha de destacar que Alberto Montero, CEO de Ecohome360 i germà d’una persona usuària de l’Hospital, va donar les samarretes del partit a través de la seva empresa. “A més, a l’hora d’organitzar l’esdeveniment va ser molt important l’ajuda de l’equip de terapeutes, que setmanalment ens vam reunir per coordinar-lo, així com també la del personal auxiliar i d’infermeria en l’acompanyament”, afegeix Lago.
Després d’aquesta primera trobada, la idea és, en un futur proper, poder organitzar un campionat triangular entre aquests dos mateixos equips, a més d’un tercer amb inscripció oberta en les diferents unitats del Centre a tothom qui hi vulgui participar.