L'Hospital Sagrat Cor i la comarca del Berguedà van retre homenatge el passat divendres 15 de juny a la doctora Ma Ángeles Foz Baeta, que durant els darrers 36 anys ha estat al capdavant dels serveis de salut mental de la comarca, amb motiu de la seva jubilació.

L'acte va tenir lloc en una Sala Casino de Berga plena a vessar, amb un bon nombre de professionals i companys de la Dra. Foz, el Consell de Direcció de l'Hospital Sagrat Cor, representants de les famílies, pacients i representants Institucionals que van voler estar al seu costat en aquest emotiu acte de reconeixement i comiat.

foto1.jpg

En les intervencions que hi va haver, es va recordar que la Dra. Foz va arribar a la comarca del Berguedà al mes de maig de 1982, tot just quan s'iniciava un canvi de paradigma en l'atenció a la salut mental, passant els esforços de l'atenció del medi hospitalari al comunitari. De fet, el CSMA del Berguedà va ser un dels tres primers a crear-se a tot Catalunya i, des de llavors, la comarca ha tingut molt clara la filosofia de l'atenció comunitària; una atenció que ha anat més enllà del tractament del pacient i que ha tingut en compte el treball amb les famílies, amb el mateix entorn i amb els altres recursos socials de manera molt coordinada.
 

La Dra. Foz va explicar que quan va arribar, va trobar una comarca molt decaiguda com a conseqüència de la situació socio-econòmica d'aquesta, que estava immersa en una important crisi i amb unes comunicacions molt deficitàries.

foto2_copy1.jpg

Durant tots aquests anys, els recursos a la comarca s'han incrementat de manera exponencial, passant del CSMA inicial a tenir, en l'actualitat, 6 recursos d'atenció a la salut mental, amb diferents programes d'atenció als que donen cobertura un total de 22 professionals.
 

L'acte va servir també per presentar a la doctora Montserrat Guitart qui, des del passat mes de gener, ja va agafar el testimoni de la Dra. Foz al capdavant de tots els recursos d'atenció a la salut mental de la comarca i qui es va encarregar d'explicar la situació actual i els diferents programes i projectes de futur que es volen anar desenvolupant en el territori.

Per finalitzar l'acte, el sr. José Ma Peña (gerent de l'Hospital Sagrat Cor) i el sr. Xavier Francàs (vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà) van dedicar unes paraules d'agraïment i reconeixement a la Dra. Foz per la tasca desenvolupada al llarg de tots aquests anys i se li van fer entrega de tota una sèrie de regals que l'homenatjada va rebre molt emocionada.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment