img-20221010-wa0042.jpg

img-20221010-wa0041.jpg

El mateix 10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, des dels serveis de salut mental de Berga de l'Hospital Sagrat Cor, junt amb la resta de membres de la Comissió de Salut Mental del Berguedà, es va organitzar una caminada pels voltants de Berga en la qual van participar unes 25 persones. En acabar, es va celebrar un esmorzar solidari i saludable, i es va llegir un manifest. 
 

img-20221020-wa0068.jpg

A la tarda, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, es va realitzar la xerrada ‘L'art com a superació de les malalties físiques i mentals' i, a continuació, es va inaugurar la sisena edició del projecte “Parelles Artístiques”, que enguany compta amb 12 parelles artístiques, formades per usuaris de salut mental del CSMA, SRC i Hospital de Dia de Berga. Es van presentar mostres artístiques variades, com quadres, una ceràmica, una làmpada i una fotografia.

 
“Parelles Artístiques” és una experiència creativa per la salut mental que consisteix en la creació i la posterior exposició de les obres realitzades per parelles artístiques formades per dos artistes, un dels quals està vinculat a recursos de salut mental. El programa facilita que les persones participants gaudeixin de l'art com a forma d'expressió i creixement. L'exposició itinerant recorrerà tot el Berguedà i es podrà veure a Puig-reig, Berga, Gironella i Bagà.