monografic-sagrat-cor.jpg

L'Hospital Sagrat Cor de Martorell va celebrar, el passat 5 de desembre al Centre Cultural de Martorell, el XV Monogràfic teoricopràctic en Salut Mental amb el títol de L'abans i el després del suïcidi. La sessió es va realitzar amb l'objectiu d'ampliar el coneixement que tenen els professionals sanitaris sobre aquesta temàtica i buscar estratègies de millora en el seu abordatge. Segons Fernando Boatas, psiquiatria i coordinador del CSMA de Martorell, malgrat que les actuacions que s'estan duent a terme a fi de reduir el risc de suïcidi, evitar temptatives i millorar la qualitat de vida d'aquestes persones estan resultant exitoses, “cal una major formació del personal sanitari, sobretot en atenció primària, ja que és la porta d'entrada d'aquests pacients”.
 

En el marc de la jornada també es van presentar els resultats de la implementació del Codi Risc Suïcidi al CSMA de Martorell al llarg del 2014. Es tracta un programa desenvolupat pel Departament de Salut per a la prevenció del suïcidi a Catalunya. En aquest sentit, es va assenyalar que cap les persones incloses dins el Codi Risc Suïcidi que han estat ateses al Centre de Germanes Hospitalàries el 2014 no ha realitzat una temptativa de suïcidi.

El Monogràfic es va estructurar en dues parts, una d'inicial, teòrica, i l'altra, amb un enfocament pràctic. Així, el Professor Manuel Villegas, doctor en Psicologia, va presentar una reflexió sobre el suïcidi i la seva semàntica, i Cecília Borràs, presidenta de l'Associació Després del Suïcidi-Associació de Supervivents (DSAS), va abordar la repercussió de l'entorn de la persona que ha realitzat la conducta suïcida. En la part pràctica de la sessió es van organitzar diversos tallers amb l'objectiu de crear un espai de reflexió i debat al voltant de la prevenció i de l'atenció després del suïcidi.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment