Un grup de 30 persones, format per persones usuàries de les diferents unitats de rehabilitació i personal col·laborador del centre, va participar el passat 6 de novembre en una jornada d’oci saludable al Parc Natural de la Garrotxa i a la Fundació La Fageda. Aquesta activitat, organitzada per l’Àrea de Rehabilitació, va tenir com a objectiu oferir una experiència significativa i terapèutica que fomentés la inclusió social a través del contacte amb la natura i conèixer de prop la producció de iogurts.
El grup va sortir al matí en direcció a la Fageda d’en Jordà i durant el trajecte en autocar, el personal col·laborador del centre —format per TCAEs, terapeuta ocupacional, monitora ocupacional, personal d’infermeria, treballadora social i una germana del centre— va introduir el grup a la Fundació La Fageda i la seva història. Un cop arribats, una guia de la fundació va rebre els i les participants i els va explicar el funcionament d’aquesta entitat, que ha transformat moltes vides des de la seva creació. La guia va compartir detalls sobre els orígens de La Fageda i la seva evolució, des dels inicis com a servei de jardineria fins a convertir-se en una fàbrica reconeguda pels seus iogurts, gelats i melmelades, així com pels seus projectes d’inclusió social. Cristóbal Colón, el fundador i antic psicòleg de l’Hospital Sagrat Cor, va fundar l’entitat amb la missió que les persones ateses se sentissin realitzades mitjançant feines significatives.
Les persones participants van tenir l’oportunitat de conèixer instal·lacions com els estables, on es cuiden les vaques en condicions òptimes, i d’observar el procés innovador de munyida automatitzada. També van aprendre com s’elabora el iogurt i l’evolució de La Fageda al llarg dels anys. Al final de la visita, les assistents van gaudir d’una degustació de productes.
Moltes de les persones usuàries van comentar com és d’interessant conèixer projectes que busquen millorar les condicions de vida de col·lectius vulnerables. “Se’ls notava l’interès; no paraven de fer preguntes”, va comentar Mercedes Pérez, treballadora social de la Unitat de Rehabilitació i coordinadora de voluntariat.
Aquesta excursió no només va oferir una pausa en la rutina diària a les persones participants, sinó que també va reforçar el sentit de comunitat entre elles, gràcies a una iniciativa que promou la cohesió de grup en un entorn de gran significació. Amb activitats com aquesta, l’Àrea de Rehabilitació continua treballant per oferir experiències enriquidores que fomentin el benestar emocional i social de les persones usuàries.