logo-challenge.jpg

La Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, Província Canònica de Barcelona, i l'Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu, Província d'Aragó–Sant Rafael, s'han unit per posar en marxa una Challenge de curses solidàries del Baix Llobregat. L'objectiu de la iniciativa és promoure la solidaritat al conjunt de la societat mitjançant la col·laboració amb els projectes que es desenvolupen a través de la Fundació Benito Menni de Germanes Hospitalàries i de l'Obra Social Sant Joan de Déu. Així, a través de la quota d'inscripció dels participants, cada cursa dóna suport a un projecte relacionat amb la salut mental, la infància hospitalitzada, la recerca biomèdica o la discapacitat.

L'inici de la Challenge tindrà lloc el pròxim 27 d'abril a Esplugues de Llobregat i, fins al mes d'octubre, es duran a terme un total de cinc curses de caràcter popular a diferents localitats del Baix Llobregat, l'àrea geogràfica a la qual estan ubicades les cúries provincials de les dues ordes religioses organitzadores.

Rescat de les curses en perill d'extinció
“A banda del foment de la solidaritat a través de l'esport, aquest acte ludicoesportiu pretén potenciar les curses petites, de poble, que cada vegada compten amb menys participació a causa de l'auge de les curses massives organitzades per grans empreses”, explica Esther Peirotén, infermera de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell i una de les promotores de la iniciativa.

Malgrat que el caràcter de les curses és, principalment, participatiu, per la qual cosa es podran realitzar caminant o corrent, a fi de no perdre el caràcter competitiu s'ha creat una lliga de punts amb premis i regals. La cerimònia de lliurament de trofeus i obsequis se celebrarà després de la darrera cursa, a Sant Boi de Llobregat.

L'organització de la Challenge compta amb el suport dels Ajuntaments de les poblacions de Sant Boi de Llobregat, Martorell, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.

Podeu accedir a més informació en el següent enllaç: http://www.challengesolidaria.org/