La setena Cursa i Marxa Solidàries de Martorell, organitzada per l'Hospital Sagrat Cor de Martorell va congregar el 2 de juny al voltant de 1.500  persones, el major nombre d'assistents i participants de totes les edicions. Amb el lema “Entre tots per la salut mental”, el principal objectiu d'aquesta iniciativa solidària és obrir el recinte hospitalari a la població i fomentar la convivència amb els usuaris, a fi de trencar l'estigma que encara existeix al voltant de la malaltia mental.

L'esdeveniment es va estructurar en quatre proves: una cursa solidària de 10 km; una marxa solidària de 7,6 km; una marxa solidària de curta distància (1 km), destinada a interns del centre, i una cursa infantil d'uns 400 metres. El guanyador de la cursa en categoria absoluta masculina va ser Carles Blanco Conde i, en categoria absoluta femenina, Anna Orozco Torres.

Carlos Márquez, coordinador d'Infermeria de l'Àrea de Psiquiatria de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell i membre del comitè organitzador de l'acte esportiu, explica que la Cursa i Marxa Solidàries de Martorell s'ha convertit en una efemèride i els mateixos usuaris de l'Hospital cada vegada hi estan més implicats. “A banda de l'increment gradual en la participació, des de la primera edició s'ha triplicat el nombre de voluntaris i, a dia d'avui, ja són una quinzena”, afirma Márquez. “Així mateix, usuaris de l'Àrea de Rehabilitació i de la Unitat de Subaguts han col·laborat en diferents activitats, com la preparació de les bosses o l'elaboració de les medalles que s'entreguen als participants”, afegeix.

Els beneficis d'aquesta setena edició es destinaran íntegrament a la Fundació Benito Menni. Aquest any, novament, l'organització va demanar als participants, tant de la cursa com de la marxa, l'aportació d'1 kg d‘aliment sòlid. En total se'n va recaptar al voltant d'una tona, que s'entregarà a la Creu Roja del Baix Llobregat, que s'encarregarà de distribuir-ho segons les necessitats socials.