Més de 900 persones van participar a la segona Cursa i Marxa Solidàries en defensa de la salut mental, organitzada per l'Hospital Sagrat Cor, que es va celebrar el passat 8 de juny a Martorell. Amb el lema “Entre tots per la salut mental”, aquesta iniciativa tenia l'objectiu de sensibilitzar i apropar la població a la problemàtica de les malalties mentals.

La cursa va esgotar totes les places, amb més de 500 participants, i la marxa va comptar amb gairebé 400 corredors. El recorregut va ser de 10 i 7,6 quilòmetres, respectivament, amb sortida i arribada al mateix recinte hospitalari. El guanyador de la marxa en categoria absoluta masculina va ser Xavier Montobbio. En categoria absoluta femenina, la guanyadora va ser Empar Llobet. També es van reconèixer les sis primeres persones amb discapacitat mental que van arribar a la meta i els primers sis nens. Pel que fa a la cursa, els guanyadors en categoria masculina van ser Otmane Btaimi, Marc Roig i Radouano Nour. En categoria femenina, les primeres a arribar a la meta van ser Florence Bertholet, Carme Auñón i Alicia Cano.

Enguany, com a novetat, l'organització s'ha volgut solidaritzar amb els col·lectius que més ho necessiten, com les persones que pateixen els efectes de la crisi. En aquest sentit, es va demanar a tots els participants, tant de la cursa com de la marxa, que aportessin 1 kg d'aliment sòlid a l'hora de la recollida del dorsal. Segons expliquen els organitzadors, s'ha aconseguit una gran quantitat d'aliments, que es donarà íntegrament al Banc d'Aliments de Barcelona.

Així mateix, la recaptació de les inscripcions (amb un cost d'entre 5 i 10 euros) ha permès aconseguir un petit fons econòmic destinat en la seva totalitat a la Fundació Benito Menni, promoguda per les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús amb l'objectiu de garantir el dret a la salut mental als països més desafavorits. En l'anterior edició, la Fundació va decidir destinar els diners recollits a les víctimes del terratrèmol de Filipines.

L'Hospital Sagrat Cor va aprofitar l'esdeveniment per fer una jornada de portes obertes a les instal·lacions del Centre, a fi d'obrir la problemàtica de la malaltia mental a la societat i lluitar contra l'estigma que pateix aquest col·lectiu.

La 2a Cursa i Marxa Solidàries de Martorell va comptar amb el suport d'una cinquantena de patrocinadors i col·laboradors que van voler sumar-se a aquesta iniciativa, com el diari Sport, La Bolsa del Corredor, Evasión Running Barcelona, Aquarius, Cristalería El Pla i Solvay, entre d'altres.