Unes 1.300 persones van participar a la cinquena Cursa i Marxa Solidàries de Martorell, organitzada per l'Hospital Sagrat Cor en col·laboració amb l'Ajuntament de Martorell i que es va celebrar el passat 4 de juny. Amb el lema “Entre tots per la salut mental”, aquesta iniciativa solidària pretén sensibilitzar i apropar la població a la problemàtica de les malalties mentals.

Es van dur a terme una cursa i dues marxes solidàries. La cursa va consistir en un recorregut de 10 km de distància amb trams d'asfalt i de muntanya, i la marxa, de 7,6 km. També hi va haver una marxa de distància curta (1 km) per dins del recinte hospitalari, destinada als interns del centre i a persones amb discapacitat intel·lectual amb limitacions físiques afegides. Com a novetat d'enguany cal destacar que s'hi van afegir dues curses de distància curta per als més petits: una de  poc més de 100 metres, per a infants d'entre 0 i 2 anys i una altra d'uns 400 metres, per a nens d'entre 3 i 10 anys.

Esther Peiroténinfermera de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell i membre del comitè organitzador de l'acte esportiu, es mostra “molt satisfeta” de l'edició d'enguany i reconeix que la introducció de les curses infantils ha estat un encert. “S'han viscut moments molt emotius, com quan els assistents no deixaven d'aplaudir els més petits de la família mentre feien la cursa”, explica. “L'any vinent repetirem segur”,  afegeix.

Els beneficis d'aquesta cinquena edició, al voltant d'uns 8.000 euros, es destinaran íntegrament a la Fundació Benito Menni, promoguda per les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús. Aquesta institució treballa per garantir el dret a la salut mental als països més desafavorits i en diferents programes relacionats amb la salut mental al nostre país.

Així mateix, com cada any, l'organització va demanar als participants, tant de la cursa com de la marxa, l'aportació d'1 kg d‘aliment sòlid. Els aliments recaptats, més d'una tona, es destinaran a la Creu Roja del Baix Llobregat, qui s'encarregarà de distribuir-los segons les necessitats socials.

El guanyador de la cursa en categoria absoluta masculina va ser Juan Manuel Álvarez Ramos i en la categoria absoluta femenina, Hasna Bahom.