caminada-salut-mental-dins.jpg

L'Hospital Sagrat Cor va programar per divendres 10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, una caminada popular en la qual van participar usuaris amb malaltia mental del Centre Dia de l'Alt Penedès. L'objectiu de l'acte era lluitar contra l'estigma que encara pateixen les persones amb un problema de salut mental, a partir de la seva normalització a la societat.


Aquesta activitat, a més de promoure la salut física a partir de fomentar hàbits de vida saludables, com és el fet de caminar, també pretenia prevenir factors de risc físic, més freqüents en les persones que han de seguir un tractament farmacològic. Per exemple, segons la doctora Pilar Muley,
coordinadora del Centre de Salut Mental d'Adults de Vilafranca i de l'Hospital i Centre de Dia del municipi, alguns dels medicaments utilitzats per al tractament de trastorns mentals greus, com l'esquizofrènia, comporten un augment de pes i un increment del risc cardiovascular. “En aquests casos, tant la dieta com l'exercici ajuden a perdre pes i, per tant, disminueixen la probabilitat de patir un accident cardiovascular”, afirma l'especialista.

La caminada va tenir un recorregut d'uns 10 quilòmetres per la Muntanya de Sant Pau, un espai emblemàtic i de referència per als ciutadans de la comarca. La sortida va ser a les 10 h al Parc de Sant Julià i les inscripcions van tenir lloc a les 9.30 h al mateix parc. El camí de tornada es va fer per Les Cabanyes, on es va ofrerir un refrigeri als participants, i va finalitzar al Parc de Sant Julià.

Setmana de la Salut Mental

Aquesta iniciativa s'emmarca en la Setmana de la Salut Mental 2014, un conjunt d'activitats organitzades per Taula de la Salut Mental de l'Alt Penedès, a la qual pertany l'Hospital Sagrat Cor, per tal de donar a conèixer la realitat de la salut mental a la ciutadania. Així, es van dur a terme actes arreu de la comarca, principalment a Vilafranca, del 8 al 26 d'octubre. Entre les accions programades es van realitzar cursos, exposicions, projecció de pel·lícules, excursions, conferències i tallers, oberts a tota la població.

Mou-te per la salut mental

“Mou-te per la salut mental” és una campanya promoguda per la Taula de Salut Mental de l'Alt Penedès amb l'objectiu de recórrer i registrar el màxim de quilòmetres possible per la salut mental, com un acte simbòlic per reivindicar la implicació de tota la societat amb aquests trastorns. Es tracta d'apuntar-se a les excursions que organitzen els grups i centres excursionistes des del 10 d'octubre fins al 31 de desembre. Els responsables de cada entitat comptabilitzaran el total de quilòmetres de cada excursió pel nombre d'assistents i el resultat final s'incorporarà al comptador que la Taula de Salut Mental de l'Alt Penedès ha creat per a l'ocasió.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment