curs-tec-manel-snchez.jpg

El curs teoricopràctic en teràpia electroconvulsiva (TEC), organitzat per la FIDMAG Germanes Hospitalàries Research Foundation i que ha arribat enguany a la 14 edició, es va desenvolupar, del 23 al 25 de març, en format on-line, despertant un gran interès entre els assistents.

 
Per part de l'Hospital Sagrat Cor, va estar present en el curs com a ponent el doctor Manel Sánchez, coordinador de la Unitat de Psiquiatria Geriàtrica i sotsdirector mèdic. El Dr. Sánchez va centrar la seva xerrada en l'avaluació i tècnica de la TEC en la persona gran. “En les persones d'edat avançada, la TEC és una teràpia segura i eficaç, sobretot en casos de depressions greus, ja que es duu a terme en condicions molt controlades i perquè els pacients no experimenten cap tipus de molèstia”, afirma. “En concret, l'efectivitat en aquest col·lectiu de pacients està al voltant del 70-85 %”, afegeix.
 
“Més enllà de la polèmica i controvèrsia, segons els especialistes, la teràpia electroconvulsiva és un tractament que ha demostrat la seva seguretat i eficàcia, gràcies als bons resultats obtinguts”, explica Alba Declòs, secretària tècnica del curs i gestora de projectes de la FIDMAG. Segons Declòs, aquest curs, un dels més ben valorats pels assistents, s'ha consolidat com una excel·lent eina d'actualització de coneixements en TEC des del punt de vista de diferents professionals implicats en el seu ús.