banner-salut-mental-cat.png

L'Hospital Sagrat Cor vol commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d'octubre, sumant-se a la campanya promoguda pel Govern General de Germanes Hospitalàries 'Salut mental en un món desigual', la qual compta amb la participació de centres de la Congregació de tot el món. L'objectiu és posar en relleu l'estigma i la discriminació que experimenten les persones amb malaltia mental i que, en major o menor mesura en funció de cada realitat, repercuteixen en les seves oportunitats educatives, els seus ingressos, les seves perspectives laborals, les seves relacions socials… La desigualtat, sigui del tipus que sigui: social, econòmica, de gènere… ens afecta a tots i tots tenim un paper a exercir per eliminar aquestes disparitats i garantir que les persones amb malaltia mental estiguin completament integrades en tots els aspectes de la vida.

 

La World Federation for Mental Health ha establert 'Salut mental en un món desigual' com a lema de la campanya. Durant aquesta setmana, es compartiran a diferents canals de comunicació de l'Hospital, com xarxes socials, web i intranet, diferents consells relacionats amb la salut mental de col·laboradores i col·laboradors de Germanes Hospitalàries sota el hashtag #SaludMentalEnUnMundoDesigual.

Aquestes són les recomanacions del dia d'avui:

  • "Demana ajuda quan sentis dolor emocional. Qualsevol pot patir". – MARIA VÁZQUEZ, PSICÒLOGA DE GERMANES HOSPITALÀRIES A VALLADOLID, ESPANYA.
  • "Combatre la depressió no significa dir-li a la persona 'aixeca't'. Vol dir saber escoltar i entendre com tractar el seu sofriment". – WALTER ROBERTO, METGE PSIQUIATRE DE GERMANES HOSPITALÀRIES A ACOLI PICENO, ITÀLIA.
  • "La recuperació de les persones amb malaltia mental, de vegades, és un procés lent. No perdis la paciència". – JOLSNA RAJ, INFERMERA DE GERMANES HOSPITALÀRIES A KERALA, ÍNDIA.
  • "Genera un entorn segur, net i respectuós, per facilitar la recuperació de les persones amb malaltia mental". – SHIRLEY KONNAH, CONSERGE DE GERMANES HOSPITALÀRIES A MONROVIA, LIBÈRIA.
  • "No oblidis fer esport, descansar i mantenir una alimentació saludable per cuidar la teva salut mental". – MARÍA ANGÉLICA BOTERO, METGE PSIQUIATRA DE GERMANES HOSPITALÀRIES A BOGOTÁ, COLÒMBIA.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment