7-premio-rego.jpg

Un any més l'Hospital Sagrat Cor ha organitzat una nova entrega del Premi Alfredo Rego, que arriba a la setena edició. En aquesta ocasió s'ha volgut reconèixer la comunicació docent presentada per Matías Vergel, resident de psicologia de l'Hospital Sagrat Cor, el títol de la qual és «Un acercamiento a la psicooncología». El doctor Fernando Boatas, cap d'estudis i coordinador d'Atenció Comunitària en Salut Mental de l'Hospital Sagrat Cor, va ser l'encarregat d'entregar-li el reconeixement, el passat 18 de gener.
 

En aquest treball, Vergel explica la seva experiència com a resident a la rotació que va dur a terme a l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Bellvitge, al Departament de Psicooncologia. Concretament, Vergel va participar en un grup amb supervivents de càncer en una tasca d'acompanyament emocional i d'ajuda a reprendre les rutines diàries després de superar aquesta malaltia.

"Per a mi va ser bonic poder explicar una rotació molt complicada emocionalment, en què t'enfrontes cara a cara amb una malaltia molt dura, on la mort és molt present", explica el mateix Matías Vergel, qui també considera important poder compartir aquestes experiències amb les seves companyes i companys, i contribuir en el seu aprenentatge.

El Premi Alfredo Rego està impulsat per la Comissió de Docència de l'Hospital Sagrat Cor, per tal de reconèixer la tasca dels i les professionals en formació i fomentar, així, l'activitat docent, un dels eixos estratègics de la Institució, herència de qui va ser el primer director mèdic del nostre Centre. 

Us facilitem l'enllaç a la notícia publicada per Martorell Digital, la qual recull declaracions de Matías Vergel a Ràdio Martorell. Podeu trobar-la aquí.