img-20220129-wa0007.jpg


El doctor Pedro Yscadar, psiquiatra de la Unitat d'Aguts; Ana Donaire, psicòloga clínica de l'Àrea de Rehabilitació Hospitalària; Rosa Rodríguez, terapeuta ocupacional de l'Àrea de Rehabilitació Hospitalària, i Josep Tristany, coordinador de l'Àrea de Rehabilitació, tots/es ells/es professionals de l'Hospital Sagrat Cor, es van desplaçar el 28 de gener fins al Complex Assistencial de Germanes Hospitalàries a Màlaga, a fi d'impartir un seminari sobre un model d'intervenció en trastorn límit de la personalitat (TLP).  

img-20220129-wa0006.jpg

A la formació, que es va realitzar el 28  la tarda i 29 al matí, amb una durada total d'unes 9 hores, hi van assistir uns/es 10 col·laboradors/es de diferents categories professionals, com psiquiatria, psicologia, infermeria i teràpia ocupacional. Segons els formadors, va suscitar tant interès el temari exposat que no va donar temps de realitzar la part pràctica, per la qual cosa es buscarà una nova data per seguir amb la formació. L'objectiu del centre de Màlaga és obrir, a curt termini, un dispositiu específic per a l'abordatge del TLP, a causa de l'increment de persones afectades per aquest tipus de trastorns. 
 

Yscadar, Donaire, Rodríguez i Tristany van engegar, abans de la pandèmia de Covid-19, un programa d'abordatge de trastorns de la personalitat, transversal a tots els serveis, que es va haver d'aturar amb l'inici de la crisis sanitària i que ara s'ha reprès a l'àmbit d'hospitalització.