Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2022, el Servei de Salut Mental de l'Alt Penedès, gestionat per l'Hospital Sagrat Cor, va celebrar, el 7 d'octubre, l'entrega de premis del tercer concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu", el qual va superar les expectatives assolint un rècord de participació. L'acte va tenir lloc al Museu del Vi de Catalunya, el Vinseum, a Vilafranca del Penedès.

L'objectiu d'aquest concurs és fomentar la creativitat, l'expressió escrita i l'apoderament en autoestima, autonomia i superació de les persones usuàries de salut mental. Aquesta tercera edició va comptar amb 45 participants, 24 en prosa i 21 en poesia, de serveis de salut mental de tot Catalunya. Van participar persones amb problemes de salut mental de 12 comarques de les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, el doble que a l'edició anterior.

record-de-participants-al-iii-concurs-literari-en-salut-mental-les-paraules-parlen-per-tu_copy2.jpg

 

Relats on destaca l'amistat

“En aquesta edició hem vist uns relats on destaca el sentiment de l'amistat, de generar confiança i tirar endavant”, explica Xevi Franquesa, tècnic especialista del Centre de Dia de l'Alt Penedès. “Són uns escrits d'agraïment a les persones que estimem, a la família, la parella i, també, als i les professionals”, afirma.

En aquest II concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu", els premiats en poesia van ser: Francesca Ros per Poema estival (1r premi), David Puertas per Lletres per la meva mare (2n premi) i Pilar García per Envellir (3r premi). Els guardons en prosa es van entregar a: Xavier Martí per Aquesta resolució té caràcter permanent (1r premi), Sonia Burgués per La por (2n premi) i Sergi Gea per Feredat i venciment (3r premi). Els accèssits prosa van ser per: M. M. per Inici de la depressió (1r accèssit), Mercè Giménez per Mata l'estigma (2n accèssit) i Núria Ferraté per Un dia qualsevol (3r accèssit).

Idea sorgida del taller de creativitat literària de l'SRC de Vilafranca

L'SRC de Vilafranca va iniciar, el 2018, un taller de creativitat literària que s'ha mantingut fins a dia d'avui. Xevi Franquesa explica que la idea d'engegar un concurs literari va sorgir en el marc d'aquesta activitat.

img-20221007-wa0046.jpg

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment