eucaristia.jpg

 
La Festa del Sagrat Cor de Jesús, el 23 de juny, es va poder tornar a celebrar, després de dos anys de pandèmia, amb la presència de personal col·laborador de tots els dispositius assistencials de l'Hospital Sagrat Cor.
 
L'acte es va iniciar amb una eucaristia a la sala d'actes, presidida per Mns. Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, acompanyat de Mn. Esteve, Mn. Tirado i Mn. Josep Maria Henríquez. La Coral de Masquefa va ser l'encarregada d'ambientar la missa.
 

ofrena.jpg

catifes-ofrena.jpg

Com a ofrena es van presentar catifes elaborades amb flors i llavors, entre altres materials, per les persones usuàries de diverses unitats i serveis de l'Hospital Sagrat Cor. "Vam demanar-los que representessin el cor des de la creativitat de cadascú, tant pel que fa a la imatge com a la utilització dels materials", va explicar Roberto Narvaiz, coordinador PAER del Centre. Un dels usuaris que va participar en la confecció de la catifa més gran va traslladar a les persones assistents que l'objectiu de la seva creació va ser "representar, a partir d'un trencaclosques, totes aquelles coses que ens agraden, conformant un cor que ens condueixi a una ràpida recuperació".

rosa-gutirrez-copia.jpg

rosa-prez.jpg

 
A continuació, el director gerent de l'Hospital, el doctor Jesús Ezquerra, va introduir l'acte d'homenatge a les persones jubilades durant el 2021, destacant l'alegria de poder tornar a recuperar la festivitat i aquesta activitat emblemàtica, després de l'aturada que va suposar la crisi sanitària. De les onze persones jubilades en aquest període de temps, tres van poder estar presents a l'acte: Rosa Gutiérrez, monitora ocupacional de l'Hospital de dia de Martorell; Rosa Pérez, psiquiatra de l'Àrea de rehabilitació hospitalària, i José María Peña, exdirector gerent de l'Hospital Sagrat Cor, als quals se'ls va fer entrega d'un obsequi i un reconeixement elaborat expressament per a l'ocasió.

pea.jpg

obsequi-jubilats.jpg

 
Tot seguit, la directora de l'Àrea de Persones, Hortensia Pérez, va explicar el projecte d'empresa saludable 'Cuida't x Cuidar', la finalitat del qual és promocionar i afavorir el benestar del personal col·laborador a partir de treballar integralment 7 dimensions i 5 eixos. Així mateix, va agrair la participació de treballadores i treballadors i les seves famílies en el concurs per trobar un logotip per al projecte i responent el qüestionari elaborat a fi de poder confeccionar un programa que s'ajusti el més possible a les necessitats de tots ells i elles.
 

img-20220623-wa0074.jpg

logo-guanyador_copy1.jpg

El logotip guanyador va ser el que va dibuixar Eric Rosendo, de 7 anys, al qual se li va fer entrega d'un rellotge d'activitat, d'una caixa de llapis de colors i d'un diploma. Es va informar que la resta de participants també rebran un diploma d'agraïment.
 

vitaller_copy1.jpg

Enguany, la Festa del Sagrat Cor de Jesús va incloure una visita guiada a les instal·lacions del nou edifici assistencial, per part de Pedro Alonso, cap de Serveis Generals, i de l'arquitecte Albert Vitaller.

 
Alonso va fer un recorregut per les diferents plantes explicant a què correspondrà cada espai i, per la seva banda, Vitaller es va centrar en el pla director d'obres.

nou-edifici.jpg

Així, l'arquitecte va destacar l'objectiu de potenciar el caràcter de Martorell, és a dir, aconseguir un entorn amable, domèstic, reformant el recinte a través de pavellons comunicats. Un altre dels punts clau als quals es va referir va ser l'organització de la vegetació a partir de jardins terapèutics, a fi de fomentar la recuperació de les persones usuàries i que tingui un impacte positiu sobre el personal col·laborador.

 
Com a cloenda de la Festa del Sagrat Cor es va servir un aperitiu a la cafeteria de l'Hospital, moment durant el qual les persones assistents van poder saludar i xerrar de manera distesa amb tots els i les professionals que van participar de la jornada.

aperitiu.jpg