photo-2021-06-29-13-01-37.jpg

María Ángeles Alarcón, infermera de la Unitat de Convalescència/Pal·liatius de l'Hospital Sagrat Cor, ha estat una de les premiades al II Concurs Internacional de Fotografia Germanes Hospitalàries, els guanyadors del qual es van donar a conèixer el 23 d'abril, en el marc de la celebració de la festivitat de sant Benito Menni.
 

Amb el títol Cuidarnos unos a otros, en Hospitalidad, aquest concurs dirigit a tots els membres de la Comunitat Hospitalària ha comptat amb la participació d'un centenar de persones de tot el món.

La fotografia de la col·laboradora de l'Hospital Sagrat Cor, amb el nom de 'La unió fa la força, en el cercle de l'esperança', ha estat guardonada amb el tercer premi. La imatge mostra un equip interdisciplinari (psicòloga, psiquiatra, treballadora social, metge internista, auxiliars d'infermeria, infermera) a una unitat Covid durant la primera onada de la pandèmia.

captura-de-pantalla-2021-04-23-a-las-12.25.13.png

"Malgrat el caos, l'augment de feina i les cures especials que havíem de prestar als pacients tan fràgils i delicats, vaig fer aquesta foto en un dels moments de desconnexió als quals arrossegava els meus companys per animar-los i allunyar-los, ni que fos només durant uns segons, d'aquella situació de tensió, por i incertesa", explica María Ángeles Alarcón. "Era un 26 de maig, un dia molt trist, havia mort molta gent… quan la miro, a dia d'avui, em ve al cap tot el que hem viscut i el suport que ens hem donat els uns als altres".